fbpx

septembrie 21, 2018

Ce trebuie sa stii inainte de operatia de implant mamar cu silicon?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca aspectul fizic mult dorit se poate obtine foarte usor cu ajutorul chirurgiei estetice. Una dintre cele mai solicitate interventii este operatia de marire a sanilor cu implanturi mamare din silicon, adresata femeilor nemultumite de volumul si forma sanilor lor.

Daca ti-ai facut curaj si te-ai hotarat sa scapi de complexul sanilor mici, trebuie totusi sa ai in vedere indicatiile medicilor specialisti din cadrul Clinica Dr. Negoita privind pregatirea preoperatorie si ingrijirea postoperatorie.

Pregatirea pentru operatie

Pentru a putea fi eligibila pentru operatia de marire a sanilor, este necesar sa indeplinesti anumite criterii: sa ai peste 18 ani sau sa ai acordul parintilor pentru a ti se realiza interventia, sa ai asteptari realiste privind rezultatele operatiei, sa nu fii insarcinata si sa nu fii in perioada de alaptare, sa nu fi facut radioterapie si sa nu ai nicio infectie activa in corp.

Daca ai trecut de prima etapa, este cazul sa respecti o serie de indicatii:

  • sa iti faci analize de sange, ecografie mamara,
  • electrocardiograma si radiografie pulmonara;
  • sa urmezi tratamentul prescris de catre medicul chirurg;
  • sa nu iei tratamente care ar putea influenta coagularea sangelui;
  • sa nu fumezi cu cel putin doua saptamani inainte de
  • interventia chirurgicala.

Recuperarea postoperatorie

Ulterior operatiei de marire a sanilor urmeaza procesul de recuperare, care poate fi usor suportabil si cu dureri minime daca urmezi instructiunile primite de catre medicul chirurg estetician.

Medicii specialisti Clinica Dr. Negoita iti recomanda:

sa porti bustiera special conceputa pentru recuperarea dupa operatie, pentru o perioada de cel putin o luna si jumatate;
sa nu dormi pe burta cel putin 3 luni dupa operatie;
este necesar sa faci dus abia dupa cateva zile si sa eviti apa fierbinte deoarece stimuleaza sangerarea;
este indicat sa eviti fumatul dupa operatie;
activitatile fizice intense sunt interzise, urmarile putand fi dislocarea implanturilor sau ruperea cusaturilor;
orice tip de medicatie, luata fara acordul medicului chirurg, este strict interzisa.

 

Mituri vs. Realitate

DA! Puteti ramane insarcinata si puteti alapta in urma interventiei de augmentare mamara cu implant de silicon!!
Implanturile se introduc fie sub muschiul pectoral, fie sub glanda mamara, printr-o mica incizie localizata in santul submamar. Astfel ca alaptarea nu va fi absolut deloc “incomodata”, iar calitatea laptelui va fi aceeasi.

NU! Nu veti avea un risc mai mare de a dezvolta cancer mamar daca apelati la interventia de marire a sanilor! Numeroase studii clinice ne demonstreaza faptul ca nu exista nici o legatura intre aparitia cancerului mamar si implanturile de silicon.

NU! Implanturile de silicon nu trebuie schimbate obligatoriu la fiecare 10 ani! Avem paciente care au implanturi mamare de peste 30 ani si sunt foarte multumite! Intr-adevar, nu exista o data fixa la care acestea trebie schimbate, insa ecografia sau mamografia anuala obligatore pentru glanda mamara evalueaza foarte usor starea invelisului siliconic.

DA! Este un tip de interventie cu un grad MEDIU de intensitate al durerii resimtite!
Intr-adevar, este bine stiut faptul ca pragul drerii este resimtit diferit in functie de fiecare organism in parte. Operatia de augmentare mamara se efectueaza sub anestezie generala, are o durata de aproximativ 2 ore iar post-interventie vor fi administrate calmante si tratamente specifice.

DA! Exista o perioada de recuperare, insa aceea nu va fi foarte lunga! Durerile ceva mai intense vor dura aproximativ 1-2 zile. Iar dupa 7 zile de la data interventiei va puteti intoarce deja la lucru.

DA! Exercitiile fizice trebuie evitate in perioada de recuperare!

Exercitiile fizice ce vizeaza partea inferioara a corpului (bicicleta eliptica sau banda) se pot relua la 3 saptamani post interventie, in timp ce, pentru exercitiile fizice ce includ partea superioara a corpului trebuie asteptat minim 6 saptamani post-operatie.

Ce tipuri de SILICON sunt cele mai sigure?

Te asiguram ca la Clinica Dr. Negoita vei gasi cei mai pregatiti specialisti in domeniu!

Dr. Silvia Stanculescu, Medic specialist Chirurgie plastica, Microchirurgie reconstructiva, Doctor in stiinte medicale cu peste 10 ani experienta in domeniu va recomanda:

Cu o experienta de peste 25 de ani, compania POLYTECH Health & Estetics este una dintre cele mai mari companii, specializate in fabricarea implanturilor siliconice mamare.
In stransa colaborare cu medicii si pacienții, POLYTECH a dezvoltat gama de implanturi siliconice astfel incat sa putem garanta nu numai aspectul natural si stabilitatea dimensionala pe termen lung, ci si siguranta deplina!
Toate implanturile sunt realizate manual in Germania, in conformitate cu cerintele medicale de cea mai inalta calitate, iar siliconul folosit este aprobat special pentru implantarea pe termen lung. Acestea sunt caracterizate de un gel special de silicon non-lichid și de un invelis dens, polistratificat, ce asigura o siguranta deplina in termen lung!
Consistenta speciala a gelului de silicon face sanul artificial sa semene cu un san natural in contact si miscare.
Gama Polytech ofera peste 1.500 de implanturi diferite pentru augmentarea estetica sau reconstructia sanilor - aceasta diversitate de produse fiind, in prezent, UNICA.

MENTOR  Breast Options - o alegere potrivită nevoilor fiecărui pacient!
Mentor este sursa noastra completa pentru unele dintre cele mai bune implanturi saline si de silicon, impreuna cu alte produse asociate cu marirea si reconstructia sanilor.
Intelegem ca fiecare pacient are obiective diferite, determinate de preferintele personale sau de anatomie. Drept urmare, oferim atat de multe optiuni, incat fiecare provocare o primim cu încrederea deplina ca rezultatul va fi asa cum va imaginati!
Avand un aspect natural si o fermitate “tanara”, implanturile siliconice sunt umplute cu un gel foarte coeziv și au un aspect unic, mai subtire in partea superioara si cu panta usoara pana la un punct de proiectie mai aproape de fundul implantului, pentru a imita silueta unui san natural. Fiecare implant MENTOR are SILTEX® Texture, un proces de imprimare bland, proiectat pentru a ajuta la mentinerea implanturilor pentru un timp cat mai indelungat.

Afla daca te putem ajuta!

Stim ca esti nerabdator sa gasesti cea mai buna cale de rezolvare a problemelor tale, de aceea echipa noastra de specialisti este gata sa raspunda nevoilor tale.
VREAU SA FIU CONTACTATTEL + 0730 777 111

Inscrie-te la newsletter

Contacteaza-ne
office@drnegoita.ro
Telefon: 0730 777 111
RIN Grand Hotel, Galeria Comerciala, Parter 
Sos Vitan-Barzesti, Nr 7D-7E, 
Sector 4, Bucuresti
phone-handsetcalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram