Inapoi la tratamente Medicale

Ecografie

La ora actuala ecografia este principala metoda de screening in medicina, datorita avantajelor pe care le ofera: rapiditatea obtinerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare (practic nelimitata ca numar de examinari si timp), obtinerea de planuri multiple si diferite de examinare ale aceluiasi organ.

Cabinetul nostru vine in ajutorul dumneavostra cu ultimul tip de ecograf SAMSUNG H60, 4D Live – Doppler Color, ce aduce acuratetea unui diagnostic, avand importanta cruciala in tratarea cu succes a cazurilor medicale cu care medicii se confrunta zilnic.
Va punem la dispozitie urmatoarele servicii de ecografie:
Ecografie abdominala
Ecografie mamara
Ecografie tiroidiana
Ecografie musculoscheletala
Ecografie parti moi
Ecografie pelvina
Ecografie transvaginala
Ecografie in sarcina
Ecografie morfologica 3D/4D - trimestrul 1 si 3

LISTA PRETURI   

Consultatie si ecografie 3D / 4DPret
Ecografie abdomen total 275 RON
Ecografie mamara bilaterala275 RON
Ecografie tiroida220 RON
Ecografie pelvina / Ecografie transvaginala 275 RON
Ecografie musculoscheletala220 RON
Ecografie parti moi220 RON
Taxa urgenta ecografie110 RON
OFERTA SPECIALA

Preventia, primul pas spre sanatate

Ecografie mamara
Ecografie abdominala
Ecografie tiroidiana
Ecografie transvaginala
Ecografie in sarcina
Ecografia Musculoscheletala

Ecografie mamara

Ecografia mamara este recomandata in cazul in care la palpare sunt depistati noduli sau modificari de consistenta, modificari la nivelul pielii, roseata sau cand apar scurgeri mamelonara.

Examenul ecografic al sanului trebuie efectuat în zilele 3 -10 ale ciclului menstrual si poate depista modificari de structura mamara (mastoza fibrochistica), chisturi sau noduli de tip malign. Pentru a depista din timp astfel de afectiuni este indicata autoexaminarea lunara a sanilor, dar și efectuarea unei ecografii mamare anuale, ca parte a controlului de rutina pentru prevenirea cancerului de san.

Ecografia la san nu necesita niciun fel de pregatire inainte de efectuarea testului.

Ecografie abdominala

Ecografia abdominala se împarte în două categorii, în funcţie de zona investigată: ecografie abdominală superioară (ficat, căi biliare, stomac, splină, rinichi, pancreas, vezică biliară) şi cea inferioară sau pelvină (ovare, uter, col, uterin, vezica urinară, trompele uterine). În cazul bărbaţilor, ecografia abdominală este folosită pentru a investiga vezica urinară, prostata și veziculele seminale (ecografie testiculară).

În cazul acestui tip de ecografie, sonda poate fi plasată pe abdomen, dar și în interiorul organismului pentru a obține imagini mai clare. La bărbați, sonda poate fi introdusă în rect pentru a examina prostata (ecografie transrectală) iar la femei este introdusă în vagin pentru evaluarea organelor genitale. Ecografia pelvină poate stabili cauzele unor dureri abdominale la femei, iar la bărbați poate depista din timp apariția cancerul de prostată.

Ecografie abdominala este un tip de examinare moderna neinvaziva, nedureroasa, care poate fi repetata si care nu foloseste radiatii.

Ecografie tiroidiana

Ecografiei glandei tiroide este metoda imagistica de prima intentie in explorarea glandei tiroide si este considerata cea mai sensibila metoda de investigare a acesteia.

Procedura nu foloseste radiatie si este, in general, folosita pentru evaluarea si diagnosticarea maselor sau nodulilor care au fost descoperiti in timpul unei examinari fizice de rutina

Ecografia glandei tiroide nu necesita niciun fel de pregatire inainte de efectuarea testului.

Ecografie transvaginala

Reprezintă o metodă imagistică de examinare a organelor reproductive feminine (uter, ovare, col uterin și vagin) cu ajutorul unei sonde endocavitare introdusă în vagin. Ecografia transvaginală trebuie efectuată cu vezica urinară goală și are rolul de a evalua afecțiuni ale endometrului (țesutul care căptușește uterul), posibile chisturi, fibroame uterine, dureri pelvine sau sângerări inexplicabile, anumite tipuri de infertiliate.

În plus, ecografia transvaginală este esențială pentru a detecta diferite tipuri de cancer (cancer ovarian, de col uterin și de endometru).

Ecografia transvaginală poate fi efectuată oricând de-a lungul ciclului menstrual, cu următoarele indicații:

  • pentru a stabili grosimea endometrului este recomandată ecografia transvaginală în ziua 22 a ciclului menstrual
  • pentru evaluarea unor polipi endometriali, ecografia trebuie efectuată după menstruație
  • pentru evaluarea unor chisturi ovariene, ecografia trebuie efectuată în cea de-a doua săptămână a ciclului menstrual

Ecografie in sarcina

Ecografia morfologică este investigația imagistică fara expunerea la radiatii, ce oferă părinților informații despre sănătatea fetusului și dezvoltarea acestuia pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină.

Morfologia fetală are rolul de a depista unele dintre cele mai grave boli și malformații în dezvoltarea bebelușului, ce pot crește riscul de afecțiune genetică fetală.

În timpul sarcinii sunt efectuate ecografii în etapa embrionară si cea fetala.

Ecografia embrionara este efectuata în primele 10 săptămâni de sarcină cu scopul de a confirma sarcina și poziția sa, intrauterină sau extrauterină.

Ecografia de sarcină este cunoscută sub denumirea de Morfologie Fetală și este indicată în toate stadiile sarcinii, după cum urmează:

 Săptămânile 11-14: morfologia de trimestru 1
 Săptămânile 20-24: morfologia de trimestru 2
 Săptămânile 30-32: morfologia de trimestru 3

Calitatea examinării ecografice este strâns legată de aparatura utilizată și de experiența medicului care o practică. Cel mai sigur pentru mămici este ca ecografiile de sarcină să fie efectuate întotdeauna de un medic supraspecializat în efectuarea morfologiei fetale, pe un ecograf de ultimă generație, pentru a-și asigura depistarea timpurie a posibilelor afecțiuni și malformații.

Ecografia muscoscheletala

Este o metodă diagnostică complexă, precisă, fără efecte secundare pentru pacient, nedureroasă, care se poate efectua ori de câte ori este nevoie aducând un real beneficiu în diagnosticul şi urmărirea unei game largi de afecţiuni musculoscheletale.

Ecografia musculoscheletală explorează:
Structurile musculoscheletale: muşchi, tendoane, articulaţii
Părţile moi superficiale: perete toracic, perete abdominal, regiunea latero-cervicală, glande salivare, glande mamare, tiroidă, testicul, glob ocular, etc.

Ecografia musculoscheletală este o metodă imagistică neinvazivă, neiradiantă, repetabilă ori de câte ori este nevoie.

Cum trebuie sa te pregătesti inaintea unui consult ecografic?

Pregatirea pacientul pentru o ecografie trebuie sa respecte urmatoarele indicatii, in functie de tipul ecografiei:

  • ecografie abdominala - pacientul nu trebuie sa consume alimente, bauturi acidulate sau cafea cu cel putin 6 ore inainte de investigatie, deoarece continutul gazos intestinal trebuie sa fie redus astfel incat sa permita vizualizare adecvata a structurilor interne. In schimb, este recomandat consumul a 1 - 1,5 litri de apa sau ceai inainte de examinare, iar cina din ziua precedenta nu trebuie servita mai tarziu de ora 18:00 sau 19:00. De asemenea, nu trebuie consumate dulciuri cu 24 de ore inainte de consultatie, sau alimente care fermenteaza (iaurt, prajeli, fasole, prune)
  • ecografie pelvina - pentru aceasta investigatie este indicat ca pacientul sa consume 1 litru de apa cu o ora inainte de investigatie, astfel incat vezica urinara sa fie plina si sa permita vizualizarea cat mai precisa a organelor interne

Pentru ecografia mamara si cea din timpul sarcinii nu exista recomandari speciale inainte de investigatie

Cum se desfăşoară un consult ecografic?

Pe durata desfasurarii consultatiei, pacientul este asezat pe spate, cu abdomenul dezgolit, iar zona care necesita investigatie este unsa cu un gel special care favorizeaza transmiterea ultrasunetelor. Ulterior, medicul va aseza sonda pe abdomen sau in zona pelvina si va apasa usor, in timp ce va deplasa sonda pe zonele respective pentru a vizualiza structurile interne. Pentru ecografia transvaginala, pacienta se va aseza pe spate, tinand genunchii indoiti si usor departati, fiind folosita o sonda endocavitara care va introdusa in vagin.

Care sunt beneficiile ecografiei?

Ecografia este metoda de diagnostic rapida, simpla, noninvaziva si nedureroasa, exceptand cazurile in care exista o afectiune precum calculi biliari, pancreatita acuta sau colecistita, situatii in care poate aparea o senzatie de disconfort sau de usoara durere la apasarea unor zone cu sonda. Intrucat ecografia foloseste ultrasunetele, sunt evitate efectele nocive ale razelor X. Pentru efectuarea unei ecografii nu este necesara spitalizarea, examinarea dureaza intre 15 - 30 de minute, iar pacientul primeste rezultatul pe loc.

Ecografia are riscuri sau efecte adverse?

Ecografia este o metoda imagistica de diagnostic sigura care nu are efecte adverse asupra structurilor interne examinate si nu foloseste radiatii.

PACIENTII NE RECOMANDA!

  • "Am beneficiat la Clinica Dr. Negoita de un tratament pentru reducerea celulitei de care nu am reusit sa scap prin masaj, impachetari sau alte tehnologii aplicate. Rezultatele au inceput sa se vada chiar de la primele sedinte. Dupa terminarea planului de tratament, insemnand un pachet de 6 sedinte, aspectul de coaja de portocala disparuse. Iar rezultatul cel mai mare este redarea increderii in tine, pentru ca nimic nu poate inlocui felul in care tu te simti din nou bine in corpul tau si asta se vede. O echipa de profesionisti dedicati intru totul atingerii rezultatului dorit, o clinica de top si tehnologie de ultima generatie. Multumesc frumos! Ne revedem la sedintele de intretinere."

    Gabriela

    "Am început tratamentele corporale la clinica lor iar serviciile sunt de top. Personal calificat si amabil, o locatie cu dotari de ultima ora. Este chiar o clinica de 5 stele. Felicitari intregii echipe! 👏🏼👏🏼👏🏼"

    Roxana Ciuhulescu

  • "Ladies, the best in town☆☆☆☆☆
    Recomand cu rezultate vizibile si frumoase. Iar acestea vin, fără îndoială, atunci când ești informată corect, motivată de cel mai amabil si pozitiv personal, 👏si contactată la momentul potrivit pentru a-ti reaminti ca pe ordinea de zi ai trecută ora ta de maxim răsfăț la care "no way" ! nu ar renunța nici o femeie ce slăbește cu 8 cm in cateva sedinte de cooltech si velashape ;)
    SI pentru cele super-mulțumite ,exista si next season, pe care abea il aștept 😘
    Thanks !"

    Irina C

    "I was staying at the Rin Hotel and discovered this clinic. I started body treatments at their clinic, and the services are really nice. Qualified and courteous staff, and location with up-to-date amenities. Congratulations to the whole team!"

    Kate W

  • "Intregul proces de criolipoliza a fost surprinzator de usor. Cand am ajuns la clinica, toata lumea m-a facut sa ma simt binevenita si increzatoare ca sunt pe maini sigure. Dupa 6 saptamani am scapat de aripioare ..:D "

    Andreea M

    "Incercand multe metode de pierdere in greutate fara succes, am ajuns la clinica Dr Negoita. Planul de nutritie m-a ajutat sa pierd 6 kg in 2 luni! Sunt uimita de modul in care cele mai mici schimbari ale dietei pot avea cel mai mare impact asupra corpului tau."

    Beatrice

  • "Aceasta este cea mai buna experienta pe care am avut-o vreodata intr-o clinica. Aparatura ultraperformanta si proceduri ireprosabile! Multumesc, Clinica Dr. Negoita."

    Irina

    "O clinica in care grija fata de pacient este o prioritate ! Felicitari!"

    Rodica S

    "Profesionalismul se recomanda prin Calitate si Dedicatie catre Pacient. Felicitari!"

    Alexandru A

Ajuta-ne sa fim cei mai buni




    Afla cum te putem ajuta!

    Stim ca va doriti sa gasiti cea mai buna cale de rezolvare a problemelor dumneavoastra, de aceea echipa noastra de specialisti este gata sa va raspunda.
    VREAU SA FIU CONTACTATTEL + 0730 777 111

    Inscrie-te la newsletter

    Contacteaza-ne
    office@drnegoita.ro
    Telefon: 0730 777 111
    RIN Grand Hotel, Galeria Comerciala, Parter 
    Sos Vitan-Barzesti, Nr 7D-7E, 
    Sector 4, Bucuresti
    quote-leftphone-handsetcalendar-fullcrosscheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram