fbpx

decembrie 12, 2018

Sublative™: tratamentul cicatricilor provocate de acnee

Acneea este o afectiune comuna cu care se confrunta pana la 85% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 11 si 30 de ani. In unele cazuri, in timpul procesului de vindecare a acneei active, reactia inflamatorie severa are ca rezultat cicatrici permanente, deformante ce pot afecta imagine de sine a persoanelor care se confrunta cu o astfel de problema.

Structura pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Acesta se compune din trei straturi: epiderma, derma si stratul subcutanat (grasime). Epiderma sau stratul exterior al pielii este compus din keratinocite si melanocite. Derma este un strat gros de tesut conjunctiv suportiv, care confera pielii rezistenta si flexibilitate.

Fibroblastele sunt o componenta primara a dermei, producand in principal colagen (ce reprezinta 70% din derma) si elastina care se combina cu colagenul si mentine elasticitatea si flexibilitatea pielii. Dermul contine vasele de sange care hranesc atat celulele dermice ale epidermei, cat si terminatiile nervoase. Stratul subcutanat izoleaza corpul de caldura si frig si serveste ca zona de stocare a energiei.

Clasificarea cicatricilor provocate de acnee

Exista doua tipuri de cicatrici cauzate de acnee. 80%-90% dintre persoanele cu acnee prezinta cicatrici atrofice (asociate cu pierderea de colagen a pielii afectata), comparativ cu o minoritate care prezinta cicatrici cheloide si hipertrofice. Nu este clar de ce anumiti pacienti cu acnee dezvolta cicatrici in timp ce altii nu, deoarece gradul de acnee nu se coreleaza intotdeauna cu gravitatea cicatrizarii.

Cicatricile acneice atrofice pot fi impartite in 3 sub-categorii:

  • Ice Pik (varf de gheata) – forma conica cu varful indreptat spre derm
  • Box Scar (depresiuni) – angulare, cu margini verticale
  • Rolling (valuri) – acest tip de cicatrice nu are margini distincte si se pot gasi, in general pe obraji

Cicatricile hipertrofice vs. cheloide

Spre deosebire de cele mai frecvente cicatrici atrofice, aici se vad tesuturi suplimentare sub forma unor mici denivelari. Cicatricile hipertrofice ocupa locul leziunii originale a acneei, in timp ce cicatricile cheloide cresc dincolo de limita plagii initiale. Ambele sunt mai frecvent intalnite pe piept si spate, cu toate ca ele pot aparea si pe fata.

Sublative™ – singura tehnologie care trateaza cicatricile post acnee

Sublative™ este singura tehnologie dovedita ce reduce cicatricile moderate pana la severe ale acneei pentru toate tipurile de ten. Tratamentul de reintinerire sublativa actioneaza si trateaza, pe langa cicatiricile acneice: riduri, cicatrici, iregularitati texturale, leziuni superficiale si vergeturi.

Aplicatorul ergonomic unic al Sublative™ este creat sa livreze energie cu radiofrecventa asupra pielii, intr-o maniera fractionata, cu ajutorul unor pini multielectrod. Acestia distribuie energia RF bipolara pe suprafata pielii. Rezultatul este incalzirea zonelor cu probleme cu impact asupra dermei si afectare minima a epidermei, aspect ce determina o vindecare rapida, stimularea fibroblastului si remodelarea dermica a matricei extracelulare.

Asteptari realiste post-tratament

Dupa efectuarea tratamentului, poate aparea atat edem cat si eritem moderat, in zona tratata unde pinii elecrodului au intrat in contact cu pielea, ce dispar in maxim 24 de ore de la interventie. Vindecarea completa se finalizeaza intre 3 si 4 zile, timp in care pot aparea mici cruste ce se exfoliaza in mod natural.

Gradul de imbunatatire al aspectului pielii si numarul de sedinte variaza de la un pacient la altul, depinzand de gravitatea starii pielii si de parametrii de tratament.

Tratamentul este potrivit pentru toate tipurile de ten/piele si este o alternativa eficienta pentru pacientii cu piele inchisa la culoare care pot fi expusi riscului hiperpigmentarii de la tratamentele cu laser. Pielea pare mai neteda, mai elastica cu o imbunatatire vizibila a tonusului.

Tehnologia Sublative poare fi folosita cu ajutorul aparatului eTwo™ produs de Syneron Candela.

Afla daca te putem ajuta!

Stim ca esti nerabdator sa gasesti cea mai buna cale de rezolvare a problemelor tale, de aceea echipa noastra de specialisti este gata sa raspunda nevoilor tale.
VREAU SA FIU CONTACTATTEL + 0730 777 111

Inscrie-te la newsletter

Contacteaza-ne
office@drnegoita.ro
Telefon: 0730 777 111
RIN Grand Hotel, Galeria Comerciala, Parter 
Sos Vitan-Barzesti, Nr 7D-7E, 
Sector 4, Bucuresti
phone-handsetcalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram