fbpx

ianuarie 27, 2020

Testele screening de care orice femeie are nevoie

Testele de screening te ajuta sa detectezi problemele de sanatate inainte de a aparea vreun simptom sau semn de boala. Depistarea rapida a diverselor afectiuni iti vor imbunatati calitatea vietii, deoarece poti urma din timp tratamentul potrivit si-ti poti recupera mai usor sanatatea.

Tipul si frecventa serviciilor medicale la care apelam sunt influentate de factori precum: stilul de viata (alimentatie, activitate fizica, solicitari profesionale), starea de sanatate, varsta si istoricul familial.

Prin screening, posibilele afectiuni sunt depistate si diagnosticate in faze incipiente, iar momentul instalarii bolii poate fi amanat sau chiar eliminat complet. Un test pozitiv de screening va fi urmat de teste suplimentare.

Care sunt cele mai importante teste de screening pentru femei?

Sanatatea  nu are pret! Testele de screening sunt foarte valoroase deoarece pot depista problemele de sanatate rapid si cu mare precizie. Dintre testele de screening recomandate femeilor, cele mai importante sunt:

Screening cancer mamar

Consta in realizarea unei mamografii completate cu eecografia mamara si cu un examen clinic al sanilor. Acestea depisteaza din timp cancerul mamar si este recomandat ca, dupa varsta de 40 de ani, sa se faca un screening de cancer mamar la 1-3 ani. Prognosticul cancerului de san si optiunile de tratament sunt mult mai bune cand este depistat in faze incipiente.

Screening cancer de col uterin 

Consta in realizarea a doua teste: testul Papanicolau (PAP) si testul genetic pentru depistarea infectiei cu virusul papiloma uman (HPV). Testul Papanicolau este recomandat anual, incepand cu varsta de 20 de ani sau dupa inceperea vietii sexuale. Dupa varsta de 30 de ani, se recomanda atat testul Papanicolau, cat si testul HPV la fiecare 3-5 ani.

In urma histerectomiei, testul PAP este necesar doar daca operatia s-a realizat ca urmare a unei leziuni canceroase sau precanceroase.

Specialistii recomanda ca screeningul sa continue chiar daca ai fost vaccinata impotriva HPV!

 

Programeaza-te si tu la o consultatie pentru a-ti asigura sanatatea si pentru a putea interveni din timp in cazul unor afectiuni serioase!

Afla daca te putem ajuta!

Stim ca esti nerabdator sa gasesti cea mai buna cale de rezolvare a problemelor tale, de aceea echipa noastra de specialisti este gata sa raspunda nevoilor tale.
VREAU SA FIU CONTACTATTEL + 0730 777 111

Inscrie-te la newsletter

Contacteaza-ne
office@drnegoita.ro
Telefon: 0730 777 111
RIN Grand Hotel, Galeria Comerciala, Parter 
Sos Vitan-Barzesti, Nr 7D-7E, 
Sector 4, Bucuresti
phone-handsetcalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram