Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antioxidante, antihistaminice si cicatrizante, Aloe Vera e un remediu eficient nu doar pentru tratarea acneei, ci si pentru prevenirea ei.
Pentru tratarea acneei, Aloea poate fi administrata atat extern, cat si intern. Pentru a obtine cele mai bune rezultate este indicat sa folositi ambele cai. Administrarea externa presupune aplicarea aloei proaspete pe locul afectat. Rupeti o frunza de aloe, spalati-o bine si stoarceti-i sucul. Curatati bine zona afectata de acnee, apoi aplicati sucul de aloe pe piele și mentineti timp de 5-10 minute, dupa care clatiti.
Pentru adminstrarea interna a Aloei se bea sucul prospat stors, amestecat cu apa, ceai sau alte sucuri.
Fiecare om are tipul de piele diferit. Unele persoane observa rezultate foarte bune in urma folosirii Aloei Vera, iar altii abia sesizeaza o îmbunatatire. Singurul mod de a afla daca aloea va ajuta la vindecarea acneei este sa o incercati pe propria piele.
Cu toate acestea, nu uitati sa testati pielea inainte de a trece la tratamentul propriu-zis. Daca optati pentru un produs cosmetic din comert, nu este indicat sa cumparati cel mai mare recipient de aloe pe care il gasiti, ci sa incercati produsul pe loc, pentru a observa efectele asupra pielii proprii. Daca nu apar efecte alergice, puteti cumpara produsul.
Studiile au demonstrat ca Aloea trateaza acneea. Totusi, pot exista efecte secundare, precum reactiile alergice sau durerea de stomac. Dacă apar efecte secundare dupa folosirea Aloei, e mai bine sa opriti utilizarea acesteia si sa va adresati medicului dermatolog.
Majoritatea produselor pe baza de Aloe conțin ingrediente de tipul parfumurilor, conservantilor sau colorantilor care irita pielea. Evita aceste ingrediente si foloseste doar produse ce contin 100 % Aloe sau cultiva Aloea acasa.
Aloea naturala are un miros neplacut, insa producatorii de cosmetice adauga diferite arome pentru a le face mai atractive. Produsele cele mai bune, naturale, nu au un miros prea placut, de aceea nu le ocoliti.
Odata aplicata pe fata, Aloea s-ar putea sa “stranga”, sau sa dea o senzatie “lipicioasa”. Aceste aspect pot fi evitate prin amestecarea unei picaturi de ulei natural de masline sau de cocos.
Evitati contactul Aloei cu ochii, deoarece aceasta poate provoca usturimi.
Dacă cumparati un recipient cu Aloe naturala, pastrati-l proaspat, tinandu-l in frigider. Altfel, Aloea poate sa se altereze.
Din pacate nu veti scapa de acnee doar aplicand tratamente externe. Sunt atat de multi factori ce pot fi implicati in apariția acneei , incat e riscant sa actionati intr-o singura directie.
Sugestii
Apeleaza la consilierea medicului dermatolog inainte de a incepe un tratament cu Aloe Vera. Clinica Dr. Negoita are o echipa de medici dermatologi si generalisti care te pot ajuta pentru a lua cele mai bune decizii legate de sanatatea si frumusetea ta.